Menu Tipico Osteria dei Sensi
Menu Tipico Osteria dei Sensi
Menu Tipico Osteria dei Sensi

Our Menu

Image
Rosè Spritz€ 9

Aperitif Audere, Classic Method Rosè Pucciarella, Orange

Furium & Tonic€ 9

Furium Bitter, Tonic Water, Orange

Callidus Tonic€ 9

Callidus Gin, Tonic Water, Lemon Zest

Aged Negroni€ 10

Gin Callidus, Bitter Furium, Sagrantino Raina Vermouth

Gentle Negroni€ 10

Audere aperitif, Callidus Gin, rosé wine, elderberry syrup

Pinzimò€ 9

Callidus Gin, Celery and Lime Cordial, Carrot Zest, EVO Oil

Flaminio€ 10

Gin Callidus, Amaro Ardelio, Grappa reserve, Umbrian white wine, chestnut honey

100% Trebbiano Spoletino sparkling wine€ 7

Classic method 24 months of native Umbrian grape variety

An optimist is the one who sees the glass half full... of an aperitif
The Typical Innkeeper
Aperitif at Tipico Osteria dei Sensi
Aperitif at Tipico Osteria dei Sensi
In collaboration with the artisanal distillery Green Heart Distillery of Trevi (Pg)
Image
Our selection of Montone cured meats no preservatives,
served withhomemade "torta al testo" (flat bread) (for 2 persons)
€ 22

Our reserve of hand-eut umbrian cinta senese dry cured ham€ 21

Chianina carpaccio cured with balanced salt and aromatic herbs, with “Limona” olive oil€ 16

Our selection of Umbrian raw milk artisan cheese, honey and local compote€ 18

Sweet and sour "Giardiniera"€  9

Our “panzanella”salad with tomatoes, fresh Cannara onion and olive€ 13

RigaliBuffalo “mozzarella” 100% made in Umbria
with confit tomato and“Nostrale” olive oil
€ 14

"Maritozzo" with mazzafegato (Slow Food Presidium of Alta Umbria)
with stewed escarole, caramelized onion and Leccino olive
€ 14

La nostra selezione di salumi montonesi senza conservanti e torta al testo con grani antichi (per 2 persone)

€ 22

La riserva di prosciutto di Cinta senese allevata in Umbria tagliata al coltello (min 24 mesi di stagionatura)

€ 21

Il carpaccio di Chianina sotto sale bilanciato e erbette aromatiche, fili di sedano, indivia riccia e tartufo

€ 18

La nostra selezione di formaggi umbri a latte crudo, miele e composte locali

€ 18

La giardiniera contadina in agrodolce

€ 8

La cipolla di Cannara cotta sotto cenere con fonduta di pecorino, crumble di pane aromatico e guanciale fondente

€ 15

Il maritozzo di mazzafegato (presidio Slow Food Alta Umbria) con scarola stufata, cipolla caramellata e olive di leccino

€ 14
Starters from Tipico Osteria dei Sensi menu
Starters from Tipico Osteria dei Sensi menu
Starters from Tipico Osteria dei Sensi menu
Image
Dumplings with white ragout of Chianina beef and Montonese pecorino cheese€ 16

“Tagliatelle” with goose ragout, traditional recipe€ 16

Our eggplant ”parmigiana”€ 17

Beef steak (reserve) matured for 45 dayshg € 6,5

"Tagliata" (sliced beef) with rosemary€ 25

"Tegamaccio" (wild boar stew) and torta al testo€ 20

Grilled lamb chops “Scottadito” with roasted potato€ 23

Roast guinea fowl stuffed with artisan Cotechino
from Macelleria Villarini and braised Cannara onion
€ 24

Lo gnocchetto di patate al ragù bianco di Chianina e pecorino montonese

€ 16

La tagliatella fatta in casa ai funghi porcini

€ 22

La crema di verdure con ceci croccanti e olio moraiolo

€ 14

La bistecca di manzo riserva 45 gg di frollatura

l'etto € 6,5

La tagliata di manzo al rosmarino

€ 25

Il tegamaccio di Cinghiale con torta al testo di grani antichi

€ 20

Il carrè d’agnello in crosta di erbette aromatiche con cicoria ripassata

€ 25

Lo Spiedo di fegatello umbro su cipolla di Cannara stufata

€ 17
 First courses from Tipico Osteria dei Sensi menu
First courses from Tipico Osteria dei Sensi menu
First courses from Tipico Osteria dei Sensi menu
Image
Our laurel flavored "panna cotta" with Vin Santo reduction€ 7

"Crescionda" from Spoleto (traditional cake) with amaretti
biscuits and Sagrantino grape jam
€ 9

Chocolate bavarian cream with a red fruit heart and cocoa crunch€ 9

The shepherd's dessert with pears, salted caramel, and ancient grain crumble€ 9

Mousse of “Melangolo” from Ferentillo (Ancient Umbrian citrus)
with white chocolate Cream and “Dolce Agogia” Olive Oil
€ 11

La nostra panna cotta all’alloro con riduzione di Vin Santo

€ 7

La "Crescionda" spoletina agli amaretti e confettura di Sagrantino

€ 9

Bavarese al cioccolato con cuore di frutti rossi e croccante di cacao

€ 9

Bavarese al cioccolato con cuore di frutti rossi e croccante di cacao

€ 9

La Rocciata tipica umbra

€ 8
Image
Vino Santo from smoked grapes from the Alto Tiber (Slow Food Presidium)€ 11

Noble mold Orvieto DOC Palazzone€ 10

Vernaccia of Cannara DOC Di Filippo€  8

Sagrantino Passito DOCG Antonelli€ 10

Sagrantino Passito DOCG Colsanto€ 11

Moscato Passito Umbria IGT Barberani€ 11

Sagrantino Raina Vermouth€  8

Sour cherry wine Az. Agricola Migliorati€  8

Vino Santo da uve affumicate dell'Alto Tevere (Presidio Slow Food)

€ 11

Muffa Nobile Orvieto DOC Palazzone

€ 10

Vernaccia di Cannara DOC Di Filippo

€  8

Sagrantino Passito DOCG Antonelli

€ 10

Moscato Passito Umbria IGT Barberani

€ 11

Sagrantino Passito DOCG Colsanto

€ 11

Vermouth di Sagrantino Raina

€  8

Vino di visciole Az. Agricola Migliorati

€  8
Dessert from Tipico Osteria dei Sensi menu
Dessert from Tipico Osteria dei Sensi menu
Dessert from Tipico Osteria dei Sensi menu
Image
Artisanal tagliatelle with tomato sauce and basil€ 12

Homemade Chianina beef meatballs with tomato sauce€ 13

Tagliatelle al sugo "finto" di pomodoro e basilico

€ 12

Polpette di Chianina fatte a mano in salsa di pomodoro

€ 13

Book your spot

TIPICO OSTERIA DEI SENSI
Via Roma 5/7 - Montone (PG), Umbria, Italy
Image
OUR TIPICO NIGHTS

We often organize Tipico Nights to gather together and introduce you to our producers and their stories. Told by them, the ingredients of our cuisine are not just typical, but unique, and they allow us to tell the story of Umbria in every bite, making it authentic and unforgettable.
Want to stay updated on our Tipico Nights?
Subscribe to our Newsletter!

NEWSLETTER

TIPICO OSTERIA DEI SENSI
Via Roma 5/7 - Montone (PG)
Umbria, Italy
Image

ISCRIVITI ALLA NEWSLETTER